Kamera Sistemleri

  • İş yeri ve Binalarına güvenlik kamera sistemi itina ile kurulur.
  •  

 

Güvenlik Kamera Çeşitleri Nelerdir.

Günümüzde kullanılan güvenlik kamera çeşitleri nelerdir? Buna göre hangi kamera çeşitleri hangi noktalarda daha çok tercih edilmektedir. Konularında sizlere bilgiler vermeye çalışacağız.  Güvenlik kamera çeşitleri daha çok kullanılacak alan ve kullanım amacına göre dizayn edilmekte ve seçilmektedir.

1- Sabit Güvenlik Kameraları: Sabit kameralar aslında en yaygın kullanılan güvenlik kamerasıdır diyebiliriz. Bu kameralar kamera ile birlikte kamera lensi ve kamera ayağı ilave edilerek satışan kameralardır. Hem dahili hemde harici ortamlarda kullanılmaktadırlar. İç ortamlara çıplak olarak, dış ortamlara ise kamera hausing(muhafaza) kullanılarak montaj edilmekte ve kullanılmaktadırlar. Günümüzde sabit güvenlik kameraları siyah beyaz, renkli ve daynight olarak satılmaktadır. Fakat siyah beyaz kameralar artık kullanımdan kalkmış durumda olduğunu belirtmek istiyorum.  

2- Dome Güvenlik Kameraları: Dome kameralar adını kubbe şekline benzemesinden dolayı dome = kubbe kameradan almaktadır. Günümüzde çokça kullanılan bir güvenlik kamerasıdır. Dome kameralar daha çok estetik bir görünüşe sahip olduklarından dolayı iç ortamlarda kullanılmaktadırlar. Ama günümüzde vandal ve IP66 özelliklere sahip harici ortamlarda kullanılabilen dome kameralar üretilmiş ve satılmaktadır. Dome kameralar ilave kamera ayağı ve kamera lensi gerektirmezler bu ürünler kameranın üzerinde hazır gelmektedir.   

3- IR Güvenlik Kameraları: Yine son birkaç yıldır çokça kullanılmaya başlayan bir güvenlik kamerasıdır. Bu kameraların üzerinde infrared (IR) led bulunan kameralardır. Bu kameralar sıfır ışıkta yani zirifi kameranlıkta görüntü almamıza imkan tanırlar. Yine en büyük özellikleri hepsinde olmasada IP66 korumaya sahip olmaları, ilave lens ve ayak gibi ekipmanlara gereksinim duymamaları dolayısı ile ekonomik olmalarından dolayı ciddi talep görmektedirler. Daha çok sahip oldukları infrared led sayısına göre satılmaktadırlar.   

4- Speed dome kamera sistemleri: Speed dome kameralar dome kameralara benzese de aslında dome kameralar ile teknik bir benzerliği yoktur. Speed dome kameralar hareketli kamera demektir. Bu kameralar pan-tilt özelliklidir yani aşağı yukarı ve sağa sola dönüş yapabilme özelliğine sahiptirler. Bu kameralar genellikle harici ortamlarda veya yine yüksek bir noktaya konabilecek ise dahili ortamlara montaj edilirler. Bu kameraların kamera sistemi merkezinde kontrol klavyeleri bulunmaktadır. Bu sayede bu kameralar istenilen yönlerde hareket ettirilebilmektedir.

 

Yukarıda temel bazda güvenlik kamera sistemi çeşitleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık, günümüzde en fazla kullanılan kamera çeşitleri bunlardır. Bu kameralar kameranın kurulma amacı ve kamera kurulacak noktanın ortam koşullarını göre ilgili güvenlik uzmanı tarafından seçilerek tesis edilmektedir

 

 

 

 

İp Kamera Nedir?

IP Kamera gerekli noktaların güvenliği ve gibi farklı amaçlarla uzaktan izlemek ve kayıt altına almak için internet veya network bağlantınızdan faydalanarak gerek kablolu gerek kablosuz olarak kullanılabilmeye imkan sunan kamera teknolojisidir.

IP Kamera diğer sistemler gibi ekstra aparatlar, kartlar, kayıt cihazları gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahip olan kamera sistemidir. İp Kameralar göürüntü aktarılan mekanının canlı ve sesli olarak bulunduğunuz heryerden bilgisayarınız, laptopunuz, cep telefonunuz ve PDA'nızdan rahatlıkla izleyebilme olanağı sunmaktadır. 

 

Neden IP Kamera? 

Artık İp Kamera Kullanmak İçin Çok Sebebiniz Olacak...
 

Artık herkezinde bildiği gibi devir internet devri. Interneti oluşturan, internet yapan maddeler ise IP ve buna dayalı kullanılan teknolojiler. VOIP, IP Kamera, IP TV gibi teknolojiler ileride görüntü ve sesin internet üzerinden çok daha rahatlıkla transfer edilebileceğini şimdiden bizlere göstermektedir. Bunun en önemli sebebi ise eskiden daha fazla para ödediğimiz ADSL, SHDLS, Metro Ethernet gibi yüksek hızlı genişband bağlantı teknolojilerinin hızla yaygınlaşması sayesinde ucuzlaması ve aynı süreçte de buna orantılı olarak hızlarının artmasıdır. Bu doğrultuda CCTV üreticileri, satıcı ve dağıtıcılarının da bu gelişmelere ayak uydurması bir seçim olmaktan kalkarak artık bir zorunluluk artık gelmiştir. 
İşte IP Kameralar ile ilgili bazı pazar araştırma sonuçları;

- IMS forecasts'e göre IP Kameralar yıllık $1 milyar pazar payına 2009 yılı sonuna kadar erişebilecektir.

- IDC forecasts'e göre ise Amerika?da 2009 sonuna kadar 1.6 milyon analog kameranın yerini IP Kameralar alacak ve analog kamera pazarı her yıl 4.4% oranında azalacaktır.

 

IP Kamera Kullanmak İçin Geçerli Sebepler:

Artık İp Kamera Kullanmak İçin Çok Sebebiniz Olacak...
 

1- Tekliflerde kolaylık Lens ve adaptör gibi tüm aksesuarlar bir kutu içinde gelmektedir. (IP kameralar pahalı diyenlere duyurulur!) 
2- Wireless kablosuz kullanma imkanı mevcuttur. (300 km'ye kadar kablosuz görüntü transferi yapılan projeler Türkiye'de bile artık hayattadır.)

3- B&C ve COAXIEL kablonun maliyeti yaklaşık 1 YTL iken IP Kameralar da kullanılan CAT5 ağ kablosu ile daha düşük maliyetler.

4- DVR kart yada DVR server gerektirmez. Birim maliyetler bilhassa kamera sayısı az olduğu zamanlarda gayet düşük oluşmaktadır.

5- Fiber kablo kullanma imkanı ile görüntü taşıma kapasitesi CAT-5 kablo ile maksimum 100 m iken, 11 km'ye rahatlıkla çıkabilmektedir.

6- Kurulumun inanılmaz kolaylığı sizleride mutlaka şaşırtabilecektir. 10 kameralık sistem altyapı çalışmasından sonra 10 dakikada kurulabilmektedir.

7- Bir kamerayı switch ile çoklanarak birden fazla kullanıcıya aynı anda görüntü ve ses ulaştırılabilmektedir.

8- Laptopunuza kayıt programını kurup birden çok kameranızı uzak noktadan izleyebilir, aynı anda kayıt alabilirsiniz.

DVR kartlı sistemler gibi muhakkak DVR kartın takılı olduğu makineye bağlanmanız zorunlu değildir.

9- MPEG4 teknolojisi ile son sistem sıkıştırma-depolama ve minimum kaynak tüketimi sağlanır.

10- IP Kameraların içerisinde RAM ve CPU mevcuttur. Ayrıca bir web server, bir ftp server ve bir de smtp client mevcuttur.

Bazı kameralar PPPoE client olarak ayarlanabilmektedir.

Bu tarz teknolojik özelliklerin yanında IP Kameralar tüm CCTV özelliklerini de bünyelerinde barındırabilirler.

11- IP Kameralarda tüm görüntü kameranın içinde sıkıştırılıp istemciye sıkışmış halde gönderilir.

CCTV sistemlerde ise lens ve sensör aldıkları analog görüntüyü sıkıştırma kartı olan DVR Kart'a gönderir. Kartın sıkıştırması ile görüntü internet üzerinden transfer edilebilir.

Dolayısı ile GÖRÜNTÜ KABLODA SIKIŞMAMIŞ HALDE DOLAŞMAKTADIR. Bundan dolayı IP kamera sistemlerinde kayıtta ve internete aktarılırken performans avantajı bulunur.

12- IP Kameranız internet ağınıza anında entegre olarak, hemen internetten izleme imkanını tek başına size sunabilir.

13- Mevcut bilgisayar ağına switch ile bağlanabilerek ekstra kablolama maliyetini sıfıra indirger.

14- Genişlemesi kolaydır. IP aralığınızın yettiği ve switchteki port sayınız müsade ettiği sürece neredeyse sınırsız sayıda IP Kamera kurabilirsiniz.

15- Ip Kamera pazarı 2005'te 435.8 milyon dolardan 2010'da 6.48 milyar dolarlık dev bir pazar halini alacaktır. (Frost & Sullivan).

16- Uzaktan ve dahili izleme+kayıt sistemlerinde en yeni teknoloji kayıtsız şartsız IP Kameradır.

17- Kullanıcı dostu arayüz sorunsuz kurulumlar ve sıkıntısız kullanım sağlar.

18- Üstün yazılım nitelikleri mevcuttur.

19- İşletme ve bakım maliyeti hiç yok denecek kadar düşüktür.

20- En yüksek kalitede görüntü için CCD lensler kullanımınıza sunulmaktadır.

21- IP Kameralar ile hertürlü dijital ortama kayıt tutabileceğiniz gibi, analog kayıt sistemleriniz dahi sistemle uyumludur.

22- Dilediğiniz her yerden; ister PC üzerinden, ister Laptop üzerinden, ister Cep Telefonunuz, isterseniz de PDA'nızdan sorunsuz, ek bir cihaza-karta ihtiyaç duymadan dahili ve uzaktan izleme imkanı.

23- Hırsızlığa karşı alarm sisteminizi tetikleme özelliği birçok modelde mevcuttur. Kameralar arka yüzlerinde bir röle ile donatılmış ve bu röleler hareket sensörü ile tetikleme yapabilmektedir.

Bu durumda kameranızı bir P.I.R. dedektör olarak bile rahatlıkla kullanabilirsiniz.

24- Hareket sensörü ile hareket algılama yaptırabilir, algılanacak alanları farklı farklı tanımlayabilirsiniz.

25- Hareket sensörü ile hareket anında kayıt başlatma yapabilmekte ve hatta hareket anının başı ve sonuna 8'er saniyelik önbellek görüntüsünü de ekleyebilmektedirler. 

 

IP Kamera Uygulama Alanları:

 

3 Temel Uygulama Alanları

Uzaktan Görüntüleme

-Endustriyel alanları uzaktan görüntüleme. 
-Çevresel Faliyetleri Görüntüleme.

-Trafik Görüntüleme.

-Bilimsel Görüntüleme.

-Bebek Bakımı.

Güvenlik 
-Mağaza zincirleri. 
-Depo ve Ev güvenliği

-Ofis Görüntüleme

-Hastaneler

Web Uygulamaları 
-Turizm Uygulamaları 
-Kampus Uygulamaları

-Eğlence Mekanları (cafe..)

-Okul Uygulamaları

Kullanıcı Giriş

Saat

Sayaç

000769741
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Tümü
16
54
203
768963
804
2381
769741

Your IP: 44.220.181.180
Server Time: 2024-09-13 02:09:08

Kimler Çevrim İçi

4 ziyaretçi ve 0 üye çevrimiçi

İstatistlik

Ziyaretçiler
1
Makaleler
10
Makale Görünüm Sayısı
247621

2014 © ÇRZ UYDU, ELEKTRİK, T&MÇ web tasarımdan düzenlenmiştir.

(www.crzelektrik.com - www.cekmekoyuydu.com ) Tüm haklar saklıdır izinsiz kullanılamaz.

Site Yönetim Paneli